Contact us with confidence!

+36 30 757 6… show       szechenyi.medical@buda…Show

balneotherapeutic treatments

MUD PACK TREATMENT

The Széchenyi Thermal Bath uses inorganic Kolop mud, which is completely odourless, evenly distributed, plastic, retains heat well, does not clump and is easy to wash off the skin after use.

 

 

Az iszap egyik tulajdonsága, hogy hőtartő képessége kiváló, sokáig képes tárolni a hőt és egyenletesen adja le. Emellett a benne található ásványianyagok bejutva a bőrbe feltölthetik ásványi anyaggal. A meleg hatására az erek kitágulnak és ezzel egy vérbőség keletkezik, mely kedvez az anyagcsere fokozódásának, salakanyagok kiürítésének. Ezt gyakran méregtelenítésként használják a köznyelvben, de tulajdonképpen a bomlástermékek elszállításának, lebontásának fokozódásáról van szó. További hatása, hogy lazítja a feszes izomzatot, lágyrészeket. Az iszapban rejlő apró szemcsék bár egyenként szinte észre sem vehetőek, összességükben jelentős dörzshatást gyakorolnak a testfelületre.

Duration of treatment: 20 minutes

CARBONATED BATH

A Szénsavas fürdő kezelést egy kádban végezzük, melyet vízzel töltünk fel, és ebbe a vízbe szén-dioxidot vezetünk, így egy szénsavas fürdő jön létre.

 

A szénsavas fürdő legfőbb hatása a teljes testre kiható vérbőség. Ez úgy jön létre, hogy a bőr felszínére tapadó szénsavbuborékok elmozdulásukkal mikromasszázst végeznek, hőt termelnek. Ezen kívül a szénsavgáz-buborékok a hidegérző receptorok ingerelhetőségét csökkentik, a melegérző receptorokét pedig növelik, ezáltal a vendég a szénsavas vizet melegebbnek érzi, mint valójában. Élettani hatásai közé tartozik még a mikrocirkuláció javítása. Ha vérkeringésünk lelassul vagy zavart szenved, ennek hatásait legelőbb a szívtől távol tapasztaljuk, főleg az alsó végtagon artériás- vénás panaszok formájában. A szénsavas kezelések legfőbb biológiai hatása a perifériás keringés javításával a sejtekhez több tápanyag és oxigén jut, javul az anyagcsere.

A megfelelő életmóddal kiváló kiegészítő, megelőző kezelése lehet szív- és érrendszeri megbetegedéseknek, mikrocirkulációs zavaroknál, cukorbetegség esetén, sport utáni regeneráció támogatására.

Duration of treatment: maximum 15 minutes