Keressen minket bizalommal!

+36 30 757 6… MUTAT       szechenyi.medical@buda… MUTAT

Mechanotherapy treatments

PHYSIOTHERAPY

A gyógytorna bár nevében megtévesztő, mégsem csak akkor érdemes igénybe venni, ha kialakult problémákkal küzdünk. A torna olyan gyakorlatokból épül fel, mely a tartás javítását, mozgásfunkciók megtartását, törzsizmok erősítését, mozgáskoordináció javítását célozzák. Ehhez eszközöket is igénybe veszünk, mint a különböző labdák és erősítő gumiszalagok. Gyógytornával célzottan karbantartható azon testrész, testrégió, melyet úgy érzünk nagyobb igénybe vételnek teszünk ki a mindennapokban. A foglalkozásokat mindig szakképzett gyógytornász vezeti, a torna felépítésében fontos szerepet játszik, hogy a résztvevővel együttműködve figyeljük a mozgások kivitelezését, hogy a helyes minta megtanulható legyen és a mindennapokban is készséggel alkalmazhatóvá váljon.

 

A gyógytorna támogathatja egészségünk megőrzését, ha ülő munkát végzünk és gerincünk nyaki-háti szakaszait szeretnénk erre erővel, állóképességgel felvértezni vagy sportolásba fognánk bele, és szeretnénk meggyőződni róla, hogy kellőképpen erősek a törzsünket tartó izmok ehhez, helyes mozgásmintákkal tudunk kivitelezni guggolást, erőkifejtéses gyakorlatokat.

Ajánlott időtartama: 20-45 perc

Underwater physical therapy

A víz alatti torna elnevezés arra utal, hogy a vízbe merülő testrésznél a víz fizikai tulajdonságait fogjuk felhasználni a gyakorlatok során. Ezek a tulajdonságok olykor könnyítést, olykor nehezítést jelentenek a mozgások kivitelezésében. A felhajtóerőnek köszönhetően testünket, végtagjainkat könnyebbnek érezzük, így olyan gyakorlatot is könnyedén megvalósíthatunk vízben, melyek a szárazföldön nehézségekbe ütköznének. Mozgásunk során a vízben különféle áramlatokat, örvényeket gerjesztünk, melyek folyamatosan munkát kívánnak a törzset tartó apró stabilizáló izmoktól, hogy egyensúlyunkat fenntartsuk.

 

Ez tovább nehezíthető, ha szivacssúlyzókat vagy vízi nudlikat használva növeljük az ellenállást, amit le kell küzdenünk. A hidrosztatikai nyomás támogatja a vénás keringést, így a vénás visszaáramlás, salakanyag kiválasztás fokozódik. A vízben történő mozgás kedvezően hat a mozgásban közvetlenül részt vevő szervekre, szövetekre és következményesen pozitív hatást gyakorol a keringési-, légző-, és az idegrendszerre is.

 

Megelőzési céllal alkalmazhatjuk mozgásterjedelem, izomerő megtartására, növelésére, állóképesség és kondíció fejlesztésére vagy mozgáskoordináció, keringési funkció támogatására.

Ajánlott időtartama: 25 perc

Medical massage

Az orvosi gyógymasszázs fokozza a vérkeringést, csillapítja a fájdalmat és relaxál, helyi hatása érvényesül a bőrben, javítja a bőr regenerációját, tónusát, rugalmasságát, edzettebbé, a külső hatásokkal szemben ellenállóbbá teszi azt, az izomszövetben is jelentős változásokat eredményez, fokozódik az izom vérellátása, hat az izmok tónusára, oldja az izomcsomókat, fokozza az izom teljesítményét, csökkenti az izomlázat, megszünteti a fáradtságérzetet.

 

Azáltal, hogy a masszázs az ízületet körülvevő izmokat, kötőszövetet fellazítja, segíti az ízület mozgását. A masszázs jó hatással van a külső elválasztású mirigyek működésére; elősegíti a raktárak kiürülését, a kóros anyagcsere-termékek felszívódása a kezelés hatására meggyorsul, a felszíni nyirokerek keringését meggyorsítja, a sejtek életműködése ezáltal fokozódik, a szövetek megújulnak. A vérnyomás csökken, a szív tehermentesül, a kiválasztószerv-rendszer működése fokozódik.

 

A gyógymasszázs kiválóan alkalmazható mozgásszervi, ortopédiai betegségek megelőzésében kiegészítő kezelésként.

A  kezelés időtartama: 20-40 perc

Underwater water jet massage treatment

During an underwater jet massage, a special tub (600-700 litres) is filled with water. The entire body of the guest, except for the head, is located under the water, and during the treatment the body is massaged with an underwater jet.The treatment combines the beneficial effects of the physical benefits of water and the massage mechanism.

 

Hence hyperaemia appears in the treated area, the supply of nutrients and oxygen to the tissues improves, the cell metabolism is accelerated, blood pressure is reduced, and muscle tension and muscle tone are reduced. Massage dissolves muscle adhesions and contributes to increase the range of motion of the joints. Underwater water jet massage can be an excellent complementary treatment for the prevention of degenerative changes in the joints and musculoskeletal system, by normalising muscle tone and improving circulation. It supports lymphatic circulation and conditions the body.

A kezelés időtartama: 15 perc

Underwater traction bath

Underwater traction (traction) treatment can improve many conditions, but is not used as a preventive treatment. This therapy is recommended by our specialists for established problems.

 

The objective of the treatment is to relax the pressurized nerves exiting the spinal canal, to reduce the tone of the spine-supporting muscles, and to reduce the narrowed movement range of the spine, hips and knee joints. The buoyant force of the water, if the treatment is carried out in thermal water, it has a therapeutic effect in achieving the goal.

 

It is most commonly used for lesions affecting the discs and small joints of the spine and for degenerative lesions of the hip and hip spine.

Recommended duration: up to 15 minutes, strictly according to the doctor’s instructions, following the principle of gradualness