Contact us with confidence!

+36 30 757 6… show       szechenyi.medical@buda…Show

Physical therapy treatments

PHYSICAL THERAPY

Az elektroterápiás kezelések alkalmazása során az elektromos áram fizikai hatásait használjuk fel a gyógyításban. Az elektromos áramra sokszor azért van szükség, hogy a készülék ennek segítségével állítsa elő azokat a hullámokat, vagy akár fényt, melyeket a gyógyításban használunk, így tágabb értelemben a fizikoterápiáról vagyis a fizikai energiákkal végzett gyógyító eljárásokról szoktunk beszélni.

 

A fizikoterápiás kezeléseket nagyon körültekintően választja ki szakorvosunk, hiszen számos olyan fennálló állapot, vagy tényező létezik, melyek esetében nem adható ez a kezelés. Kontraindikációt képezhet a fémek jelenléte a kezelendő területen, a pacemaker, de akár a sérült bőrfelület is.

 

A kezeléseket minden esetben szakképzett fizioterápiás asszisztensek végzik. A kezelőlapon olvasható furcsa számok és betűk egymásutánisága nekik egyértelmű iránymutatást ad arra, hogy milyen áramformával, intenzitással és pontosan hogyan kell kivitelezni az adott kezelést.

 

Az elektroterápiás kezelések alkalmával elektródákat helyezünk fel és rögzítünk a páciens testén, melyek fekete színűek, lehetnek kör vagy téglalap alakúak. Ezek alá egy nedves köztianyag kerül, ez fogja biztosítani a legjobb áramvezetést a bőrbe. Mivel a kezelés alatt a páciensnek valóságos áramérzete alakul ki fontos, hogy tudjon visszajelzést adni a kezelés intenzitását illetően.

 

Az elektro-és fizikoterápiás kezelések nagyrészét terápiás céllal használjuk fájdalomcsillapítás vagy izomingerlés elérésére. Közülük prevenciós, regenerációt támogató kezelésként a Bemer terápia alkalmazható.

Bemer therapy

Mágneses elven működő terápia, mely a mikrokeringést javítja, támogatja. A terápia serkenti a hajszálerek vért áramoltató motoros működését az ún. vazomóciót. Ezzel javul a szervek, szövetek oxigénellátottsága, a salakanyagok elszállítódása és a sejtek anyagkicserélődése felgyorsul. A kapillárisok, vagyis legkisebb hajszálereink szerepe azért fontos, mert ezek az apró erek bonyolítják a teljes keringési rendszerünk anyagkicserélődésének 2/3-át.

 

Azáltal, hogy javul a vérkeringés, stimulálódnak a sejtregenerációs folyamatok, oxigén és bomlástermékek leadása és felvétele, véráramlás gyorsul a sejteknél és ez támogatja az immunműködést is. Ezek az élettani hatások segíthetnek egy sport utáni regenerációban vagy a statikus helyzetek okozta (ülés, állás) lelassult véráramlás gyorsításában.