Keressen minket bizalommal:

Dr. Sólyom István

reumatológus szakértőnk ajánlásával

Balneoterápiás kezelések

Iszappakolás

A Széchenyi Gyógyfürdőben kolopi, szervetlen összetételű gyógyiszapot használunk, mely szagtalan, krémes állagú és használat után a bőrről lemosható.

 

Az iszap egyik tulajdonsága, hogy hőtartő képessége kiváló, sokáig képes tárolni a hőt és egyenletesen adja le. Emellett a benne található ásványianyagok bejutva a bőrbe feltölthetik ásványi anyaggal. A meleg hatására az erek kitágulnak és ezzel egy vérbőség keletkezik, mely kedvez az anyagcsere fokozódásának, salakanyagok kiürítésének. Ezt gyakran méregtelenítésként használják a köznyelvben, de tulajdonképpen a bomlástermékek elszállításának, lebontásának fokozódásáról van szó. További hatása, hogy lazítja a feszes izomzatot, lágyrészeket. Az iszapban rejlő apró szemcsék bár egyenként szinte észre sem vehetőek, összességükben jelentős dörzshatást gyakorolnak a testfelületre.

A kezelés időtartama: 20 perc

Szénsavas fürdő

A Szénsavas fürdő kezelést egy kádban végezzük, melyet vízzel töltünk fel, és ebbe a vízbe szén-dioxidot vezetünk, így egy szénsavas fürdő jön létre.

 

A szénsavas fürdő legfőbb hatása a teljes testre kiható vérbőség. Ez úgy jön létre, hogy a bőr felszínére tapadó szénsavbuborékok elmozdulásukkal mikromasszázst végeznek, hőt termelnek. Ezen kívül a szénsavgáz-buborékok a hidegérző receptorok ingerelhetőségét csökkentik, a melegérző receptorokét pedig növelik, ezáltal a vendég a szénsavas vizet melegebbnek érzi, mint valójában. Élettani hatásai közé tartozik még a mikrocirkuláció javítása. Ha vérkeringésünk lelassul vagy zavart szenved, ennek hatásait legelőbb a szívtől távol tapasztaljuk, főleg az alsó végtagon artériás- vénás panaszok formájában. A szénsavas kezelések legfőbb biológiai hatása a perifériás keringés javításával a sejtekhez több tápanyag és oxigén jut, javul az anyagcsere.

 

A megfelelő életmóddal kiváló kiegészítő, megelőző kezelése lehet szív- és érrendszeri megbetegedéseknek, mikrocirkulációs zavaroknál, cukorbetegség esetén, sport utáni regeneráció támogatására.

A kezelés időtartama: 15 perc