Keressen minket bizalommal:

Dr. Sólyom István

reumatológus szakértőnk ajánlásával

Kérje szakorvosaink véleményét, de előtte
jelentkezzen egy ingyenes konzultációra most!

Sport, regeneráció

 

Sportolás után gyakran jóérzéssel gondolunk vissza a megerőltető gyakorlatokra, percekre, elért teljesítményünkre. Elégedetten állapítjuk meg, hogy ezzel is erőnlétünkhöz és fittségünkhöz járultunk hozzá. A felelősségteljes sportolás nem ér véget a stopperóra megállításakor. Szerves része a tréning mellett a regeneráció is. Ennek célja, hogy a szervezet számára megteremtse azokat a feltételeket, melyekkel az edzés okozta élettani változások a megszokotthoz visszatérjenek.

 

Gyógyfürdőzés élettani hatásai

 

A szervezet regeneraciós folyamataihoz nyújthat támogatást a gyógyvízben történő fürdőzés, hiszen ez a természeti kincs magas ásvanyianyagtartalommal bír és különféle szerves összetevőket tartalmaz. A víz ezentúl relaxáló közegként hat az izmokra, és csökkenti a függőleges terhelést testünkön. A víz hidrosztatikai nyomása segíti a vénák munkáját, hogy a keringő vér a test legtávolabbi pontjából is visszajusson a szívhez. Ha vízben ülünk és mellkasunk is vízbe merül a víz által kifejtett nyomás hatására a légzés mélyül, a légzőszervrednszer, mint kiválasztó szervrendszer is működik. A vérkeringés fokozására kiváló, ha a hideg-meleg hatásokat felváltva alkalmazzuk.

 

Regenerációhoz ajánlott kezeléseink:

 

Ismerje meg videónkból a Széchenyi Medical Spa terápiás programjait, megmutatjuk, milyen kezeléseket nyújtunk a vízsugármasszázstól kezdve a súlyfürdőig, egészen az ultrahang-és lézerkezelésekig.